Saç Bakımında En Çok Yapılan 6 Hata 

Saç Bakımında En Çok Yapılan 6 Hata 
Saçınızın sağlıklı parlaklığını korumak için bazen çok küçük detayları dikkate almak önemli olabiliyor. Ya da en iyi bildiğimiz saç bakım kuralları bazen göz ardı edilebiliyor. Garage Hair Repair Studio şubelerinde sayısız müşteriye birçok farklı konuda hizmet vermiş ve saçlarında hayal ettiği sonucu yakalamasına yardım etmiş deneyimli bir kuaför olarak bu yazıda sizinle en çok yapılan hataları paylaşmak isterim. 
1. Saç Bakımında Proaktif Olmamak:
Saç bakımı çoğumuz için saçımızda matlaşma, kırılma, kuruma gibi sorunları fark ettiğimiz zaman önem kazanıyor. Ama aslında saçımızın ve saç derimizin ihtiyaçlarını iyi tanıyıp her banyo öncesi ve sonrası kısa zaman ayırıp pratik bir bakım rutini edinsek saçımızın sağlığını koruyarak büyük müdahalelere ihtiyaç bırakmamış oluruz. Bunun için saçınızın ihtiyacına göre seçebileceğiniz Garage Organics ürünlerinin kullanımının çok pratik olmasına dikkat ettik. Banyo öncesi kuru saça uygulanabiliyor olması (organik formülü sayesinde) ve ısı, bone vs. gerektirmemesi bunun en iyi göstergelerinden. 
2. Saç Islakken Yapılan Bir Dizi Hata:
Hani bir sürü talihsizliğin üst üste yaşandığı filmler vardır ya bunu ona benzetiyorum. Islak saçı çok sık ve ince telli fırça ile taramak, taramadan önce yumuşatıcı ürün uygulamamak. Kalın lifli havlularla sertçe ve uzun süre kurulamak. Saçı tararken alttan üste doğru dolaşmaları açarak ilerlemek yerine yukarıdan aşağı doğru dolaşmaları iyice sıkıştırarak ilerlemek. Saçınızı ince dokuya sahip, yumuşak bir havlu ile tampon ve sıkma hareketleri ile kurutmalı ve bizim Leave-in Treatment No.2 Spreyimiz gibi saçta kalan bir yumuşatıcı ürün ile taramaya hazırlamalısınız. Saçınızı ne kadar az kırıp, yıpratırsanız sağlığını korumak da o kadar kolay olur. 
3. Geceleri Pas Geçmek:
Bizi ziyarete gelen birçok müşterime saçlarına düzenli bir bakım uygulamasını öneriyorum. Ama çoğu defasında zamansızlıktan yakınılıyor. Halbuki geceleri uyurken saç bakımı yapmak çok pratik değil mi? Hem de saçınızı yastık nedeni ile daha çok kuruyup, yıpranmadan koruyabilirsiniz. 
4. Uzatmak İsterken Saç Uçlarını İhmal Etmek:
Bunu çok defa söyledim, eğer beni az çok takip ediyorsanız bu blogda, katıldığım TV programlarından birinde ya da sosyal medya paylaşımlarında mutlaka rastlamışsınızdır ama tekrar edeceğim. Saçınızı kökten uzatacak sihirli bir formül yok. Hepimizin saçı 1-1.5 cm arası eşit uzar. Ama farkı yaratan uçlara yaptığımız bakımdır. Eğer uçlar sağlıklı ve güçlü olursa. Kırılmaz, seyrelmez, kopmaz ve uzamayı siz de fark edebilirsiniz. 
5. Yüksek Isı ile Kurutmak/ Şekillendirmek:
Yüksek ısı, ister yıkarken yüksek ısıda su kullanımı için olsun ister kurutma/şekillendirme aletleri için olsun aslında saçınızın en önemli düşmanlarından biri. Saçınızı gövde boyunca kırıyor, saç telinin en üst koruyucu tabakasında delik ve çatlaklar oluşturarak iyice hasara açık hale getiriyor ve en önemlisi saçın matlaşmasından ve solmasından sorumlu olan nem kaybına neden oluyor. Saçınızda yüksek ısılardan kaçının ve ısılı işlemler öncesi mutlaka Leave-in Treatment No.2 sprey gibi koruyucu, nemlendirici, yumuşatıcı bir ürün kullanın. 
6. Ürünleri Hatalı Uygulamak:
Bu da saç bakımı konusunda düşülen en önemli hatalardan biri. Hem de saça iyilik yapıyoruz zannederken düşülen bir hata. Saçımızın sorunlarını iyi tanıyarak kendi saçımıza uygun bakımı uygulamalıyız. Bu konuda benim tüm danışanlarıma bahsettiğim ve Garage Organics markasındaki ürünleri de tasarlarken dikkat ettiğim konu saça dikeylemesine değil de yatay olarak bakım uygulamak. Yani saçın en yeni olan dip kısımlarını sadece nazikçe temizlemek yeterli, orta kısımlarda protein dokuyu tamamlayacak serum kıvamında daha homojen yayılabilen besleyici bir ürüne ihtiyaç duyarız. En uç kısımlar ise saçın en eski ve onarıma en yoğun ihityaç duyan kısımları. Bu bölgede ise (özellikle saçta açma vs. gibi yıpratıcı işlemler uygulandıysa) balsam, merhem, balm tarzı en yoğun formüllü onarıcı ürünleri tercih etmeliyiz. Bizim Hair Balm ürünümüz bu iş için ideal. Tabii güzellik markaları tarafından bu konuda hatalı yönlendirmelerin çok yapıldığını da göz ardı etmemek gerek. Saçın kırılmaması ya da uzaması için şampuandan çare ummak doğru olmaz. Çünkü şampuanın görevi saçı temizlemektir, mümkünse bizim Super Wash’ta önem verdiğimiz gibi sulfatsız ve bitkisel bir içerik ile yıpratmadan, kurutmadan, nazikçe bunu yapmak. Ama asıl saç sorunlarında farkı sağlayan ürünler balm, serum, krem vb. gibi bakım ürünleridir. 
Saçınızın sağlığını bozan hataları hayatınızdan elerseniz, saçınızın bakımına hem daha az zaman hem de daha az bütçe ayırabilirsiniz. Ne de olsa dönem her ikisi için de ekonomi zamanı! 
Sevgilerimle, 
Ahmet Çoban 

Yorum bırak

Yorumunuz incelendikten sonra yayınlanacaktır.