“Siz Hangi Tip Kadınsınız” Sorusu Hala Geçerli mi? 

“Siz Hangi Tip Kadınsınız” Sorusu Hala Geçerli mi? 

Bugün size sürekli karşılaştığım bir soru hakkında deneyimlerimden faydalanarak biraz bilgi vermek isterim. Kadınlar uzun zaman tiplere ayrıldı. Sonbahar kadını, yaz kadını. Buna göre saç ve kıyafetlerini belirlediler. Hala da buna devam ediyorlar. Fakat bugün Rihanna ya da Kim Kardashian gibi bir örneğe baktığımız zaman anlıyoruz ki aslında kimse tek bir kadın olmak zorunda değil ve isterse uygun değişimlerle istediği stile bürünebilir.  

Ben sarışın olabilir miyim? İşte bu soru en çok duyduğum. (Tabii saçımı nasıl hızlı uzatabilirimden sonra.) Önceleri sarışın olmakla ilgili gelen bu soruya ben de daha net cevaplar verirdim. Evet ya da hayır, çünkü… Tabii bunun için karşımdaki kişinin ten rengine, saç alt tonuna, saç tipine, kaşlarına vb. bakardım. Sonra aslında kişisel stilin ve günlük rutinlerin de bunda etkili olduğunu gözlemledim ve kişisel konsültasyon görüşmelerime bu noktaları da ekledim. Mesela daha sık bakım yapmaya hazır mıydı? Ya da daha fazla kuaför mesaisine. İşte bu sorular beni Rihanna noktasına götürdü.  

Biliyorum belki biraz uç bir örnek gibi görünebilir ama siyahi bir kadın olduğunu düşünerek çok açık saç tonunu gözü kapalı elersiniz ama o bir şekilde yakıştırmayı başarıyor. Çünkü sadece saç tonunu değil, makyaj stilini, giyiminde kullandığı renkleri ve saç bakım rutinini de değiştiriyor. Size daha yakın olan bir ünlünün değişimini gözlemleyebilirsiniz. Saç rengini açtığında hangi renk kıyafetlere ağırlık vermeye başladı, ruj kullanıyor mu sık sık gibi…  

Tabii tüm sorumluluğu size bırakmıyorum. Asla karşınıza geçip de ben size istediğiniz saç rengini yaptım siz kullanamadınız diyen kuaför olmak istemem. Öncelikle size o rengin en doğru tonunu bulmak benim ve ekibimin işi. Yine o rengin yüzünüze uymasını sağlamak için doğru high/lowlight tekniklerini gerekli yerlerde kullanmak ve saçın dalga ya da düzlüğüne göre en uygun kesim ile buluşturmak da. İnanın bazen en doğru tonu bulmaya sadece bir “ghost cut” kadar uzak olabilirsiniz. Bana göre işte bu gibi değişimler kuaförlerin uzmanlığını gerçek anlamda ortaya koydukları zamanlar. 

Hayatlarımız bazen çok monotonlaşabiliyor ya da biz de filmlerde gördüğümüz o müthiş değişimlerden birine imza atmak istiyoruz. Kalıplaşmış kadın tiplerinden sıyrılabilirsiniz. Çünkü belki gereken özgüven desteğini bu değişimden alacaksınız ve bu size hiç beklemediğiniz, önemli bir konuda yardımcı olacak. Bana göre güzellik dıştan içe, içten de dışa yansır. Bunu en çok hayalinizdeki saçlara ulaştığınızda aynada gördüğüm mutluluktan anlıyorum. Eğer böyle bir değişim arıyorsanız gelin bu süreci beraberce başlatalım.  

Kişisel konsültasyon randevusu için 0212 281444 no’lu telefonu arayabilirsiniz. 

Sevgilerimle, 

Ahmet Çoban 


Yorum bırak

Yorumunuz incelendikten sonra yayınlanacaktır.