Bu Hatalar Saçınızı (Yani Sizi) Yaşlı Gösteriyor

Bu Hatalar Saçınızı (Yani Sizi) Yaşlı Gösteriyor
Yaşlanmak konusunda tek kaygınız yüzünüzde oluşacak kırışıklar ise o zaman saçların gücünü unutuyorsunuz demektir. Çok bakımlı bir cildiniz olsa da, yüz kremlerine, maskelere, yeni nesil serumlara büyük bütçeler ayırıyor olsanız bile saçlarınız genel görünümünüz açısından önemli bir belirleyicidir.

Yıllarca edindiğim gözlemlere göre yapılan en önemli 4 hatayı sizin için yazdım!

Saçlar Grileşince Koyu Tonlara Gitmek

Saçlarımızda beyazlar çıkmaya başlayınca koyu renklere yönelme eğilimi ortaya çıkabiliyor. Çünkü koyu renkleri kafamızda gençliğimiz ile ilişkilendiriyoruz. Hani saçlarımızın çok sağlıklı olduğu, natürel rengi ile kullandığımız dönemler. Öncelikle o anılardan aklımızda güzel kalan aslında renginden daha çok sağlıkla parlıyor olması. Çünkü renginden çok mutlu olsaydık belki sarı tonlara yönelmezdik hiç. Eğer tonunda değişime gitmek istiyorsanız benim size önerim en öndeki, yüzü çerçeveleyen kısmı biraz daha açık kullanmak. Bunun için Facelight uygulamamızı öneririm. Saçınızın %20’lik kısmına denk gelen ön bölümünde kullandığımız açık tonlar yüzünüzü aydınlatacak ve daha dinç gösterecektir.

Transparan Boya İle Tanışın

Transparan boya üzerinde çok konuşmadık, aslında haksızlık oluyor. Transparan boya oldukça yumuşak formüllü özel bir boya karışımı ile hazırlanan ve saçınızdaki beyazın görünümünü %80 gibi yüksek bir oranda kıran harika bir çözüm. Diyelim ki saçınızda tel tel beyazlar var ama doğal rengini çok seviyorsunuz. Ben de bir taraftan sizi ne kadar geç boya ile tanıştırırsak o kadar iyi diye düşünüyorum. Bu nedenle bölgesel uygulama ile harikalar yaratan transparan boya öneriyorum. Hem de bu uygulamayı dip boya gibi sık değil de 6-8 haftada bir yaptırmanız yeterli oluyor. Yani transparan boya da Garage markasının vizyonuna uygun, kuaför kölesi yapmayan uygulamalardan biri!

Saç Bakımını İhmal Etmek

Aslında yaş aldıkça yüzümüz gibi saçlarımızın da daha fazla bakıma ihtiyacı olur. Çünkü nemini kaybeder, yağ dengesi bozulur ve daha az beslenir. Bu nedenle daha kuru ve kabarık saçlar ortaya çıkar. Bu da yüze sert ve yorgun bir ifade verir. Size önerim saç bakımını asla ihmal etmeyin. Hem size söz, yüz bakımından daha bile basit. En azından ben öyle olması için yeni ve pratik bir sistem geliştirdim. Garage Organics bakım ürünleri Hair Balm ve Hair Serum’u banyo öncesinde kuru saça uygulayabilir ve banyoya girene kadar o saçınızda çalışırken siz işlerinize devam edebilirsiniz. İşte bu kadar basit ve haftada 2 kere yeterli olacaktır. Ayrıca beslenmenize dikkat etmeniz önemli. Eğer saçlarınız çok zayıfladıysa doktorunuza danışarak çinko, E Vitamini ve Biotin gibi takviyelerden faydalanabilirsiniz.

Ekstrem Renk Değişimleri

İster bir anda çok açık tonlara gitmek olsun ister renk skalasının en koyularına yönelmek. Saçlarınızda yapacağınız aşırı uçlarda renk değişimleri çok yoğun bakım ister. Ayrıca daha önce yazmıştım, bu tarz değişimlere göre kıyafetlerinizi ve alıştığınız makyaj düzenini de değiştirmeye hazır mısınız? Bazen insanlar yaş aldıkça çok frapan bir kızıl tonuna ya da kuzguni siyaha dönerek bir değişim yaratmak istiyor ama bu hem saçlarınızı çok yıpratıyor hem de yüzünüze çok keskin bir ifade veriyor. Bu tarz ekstrem renkleri, kusurları iyi kapatan bir makyaj olmadan kullanmak oldukça zor.

Isı Koruyucu Kullanmamak

Saçlarınızı her gün evde fön, pres, maşa gibi termal aletler ile şekillendiriyorsanız ısıdan koruyan spreylerden kullanmayı ihmal etmeyin. Isı saçınıza en çok zarar veren faktörler arasında yer alıyor. Bunun için yeni nesil formüllere güvenebilirsiniz. Bizim Garage Hair Repair Serimizde bulunan Leave-in Treatment böyle bir ürün. Banyo sonrası saça sıkılan ve durulanmayan bir saç kremi gibi olan Leave-in Treatment hem saçınızı anında nemlendirip yumuşatarak kolayca taramanızı sağlıyor hem de saç tellerinizi ısıdan koruyan bir kalkan oluşturuyor.

Eğer saçlarınızın sizi yorgun ve bakımsız gösterdiğini düşünüyorsanız, kendiniz en için en uygun değişimi istiyorsanız gelin beraberce konuşalım. Hayatınızı güzelleştirmeye saçlarınızdan başlayalım.

Sevgiler,

Ahmet Coban


Yorum bırak

Yorumunuz incelendikten sonra yayınlanacaktır.