Garage Organics Ürünlerinin Organik Sertifikasına Gözü Kapalı Güvenebilirsiniz!

Garage Organics Ürünlerinin Organik Sertifikasına Gözü Kapalı Güvenebilirsiniz!

Organik ürünler, sağlıklı yaşam konusunda bilincimizin arttığı son yıllarda oldukça revaçta. Ama bu konuda kafalar oldukça karışık. Ayrıca bitkisel, vegan, botanik özlü, doğal gibi birçok terim ile markalar organik ürün imajı yaratmaya çalışabiliyor. Ama organik ürün kendini sertifikasından belli eder! 

Garage Organics ürünleri Avrupa’nın en saygın organik kozmetik sertifikası olan Cosmos Organic onaylıdır. 

Cosmos Organic Hakkında*:

*(Comos Organic kurumunun Türkiye temsilcisi ETKO (Ekolojik Tarım Kontrol Organizasyonu) Web sitesinden alıntıdır.) 

“COSMOS Standard -Cosmetics organic and Natural Standard” altında farklı ülkelerde organik ürünleri sertifikalandıran uluslar arası kuruluş tescillendirdiği ürünlerin topraktan raflara kadar doğru organik ürün standartlarında üretilmiş olmasını kontrol eder. 

Standart, kozmetik ürünlerde kullanılan bileşen türlerini beş kategoriye ayırır ve her biri için gereksinimleri belirtir. İşte bazı temel standartlar:

  • Fiziksel olarak işlenmiş tarımsal içerikler - en az % 95'i organik olmalı ve ayrıca organik olması gerekenlerin bir listesi de var. Kabul edilebilir basit fiziksel işlemler standartta belirtilmiştir;
  • Kimyasal olarak işlenmiş tarımsal içerikler - “Yeşil Kimya” ilkelerine uygun tarımsal hammaddelerden ve temiz üretim süreçlerinden yapılmıştır, Organik hammaddelerden yapılması gereken bu bileşenlerin bir listesi vardır;
  • Su - hayati ve temel bir hammadde, kalitesi esastır;
  • Mineral bileşenler - Standartta izin verilen mineraller kullanılmalı ve belli çevre kurallarına uymalı;
  • Diğer içerikler - bu çok kısıtlı bir kategoridir. Ürünü korumak için bazı içerikler gereklidir, çok azına sadece geçici olarak mevcut durumdan bu standardın amaçlarına ve yönüne geçişi kolaylaştırmak için izin verilmektedir. 

Şirketler ayrıca ambalajlarının en aza indirildiğinden ve çevre dostu olduğundan emin olmalı ve fabrikaları için bir çevre ve atık yönetimi planına sahip olmalıdır.

Son olarak, bu standartlara göre üretilen tüm ürünler, bağımsız olarak yetkilendirilmiş bir sertifika kuruluşu tarafından sertifikalandırılmalıdır. Bu, belgelendirme kuruluşunun yetkin ve profesyonel olmasını sağlar. Standarda uygunluğunu, doğru ve net bir şekilde etiketlendiğini doğrulamak için ürünle ilgili gerekli her şeyi kontrol edecekler, böylece satın aldığınız ürüne güvenebilirsiniz.

Garage Organics 2020-21 Cosmos Organic Sertifikası 


Yorum bırak

Yorumunuz incelendikten sonra yayınlanacaktır.