“Quiet Luxury” Trendinin Saçlara Yansıması

“Quiet Luxury” Trendinin Saçlara Yansıması

Son dönemde herkesin hakkında en çok konuştuğu trend “Quiet Luxury” oldu. Sessiz lüks diye çevrilen bu trendin sessiz ve derinden havasının kıyafetlere yansıması biliyorsunuz logoların küçülmesi hatta yok olması ile başladı. Ayrıca kıyafetlerin kumaş ve dikiş kaliteleri çok önem kazandı. Çünkü alınan parçaların yeniliğini ve hoşluğunu koruyarak uzun seneler, hani evladiyelik derler ya, o şekilde dolaplarda kalması çok önemli. Bu aynı zamanda dünyayı aşırı kirleten fast fashion’dan uzaklaşmak için de sevindirici bir trend oldu.

Tabii ki çoğu trendin olduğu gibi Quiet Luxury’nin de saçlara yansıması var. Bunu hem renklendirmelerde görebiliyoruz hem de şekillendirmelerde. Öncelikle söylemem gerekiyor ki trendin gelişi beni çok sevindirdi. Çünkü sürdürülebilirliğin lükse yansıması olan bu trend saça da aynı şekilde yansıyor. Ve bu benim saç hakkında savunduğum çoğu şeyi de içine dahil ediyor.



Benim her zaman istediğim uzun süre kullanılabilen, saçı az yoran dolayısıyla sağlığını koruyan kuaför uygulamalarıydı. Hatta “Garage Studio”larına adını veren tamir misyonu da hep bu meslek vizyonumun bir parçasıydı. Quiet Luxury’nin saçlara yansımasında gördüğümüz en önemli konu saçların çok sağlıklı oluşu ve bu sağlıkla ışıldaması. Şekillendirmeler ise oldukça minimalistik. Ortadan ayrılmış ve doğal dalgasıyla bırakılmış saçlar, arkaya taranmış saçlar, doğal ışıltılar ve tepeden uçlara doğru gürlüğünü kaybetmeyen, hacimli saçlar.

İşte Quiet Luxury için benden size birkaç altın öneri!

Saçınıza Uymayan Tonlarda Israrcı Olmayın
Saçlarınızın alt tonu onu hangi renklere boyamanız gerektiği konusunda pusula görevi görür. Size önerim eğer saçınızın alt tonu sıcak ise küllülere yönelmekte ve birçok kimyasal işleme saçını maruz bırakmakta ısrarcı olmayın. Bu sadece sizin saçınızın sağlığını kaybetmesine yol açar ve sizi kuaför koltuğunun zorunlu müdavimi yapar.



Saçınızın Sağlığı Birincil Önceliğiniz Olsun
Quiet Luxury trendinde nasıl ki kıyafetlerin kumaş kalitesi ve bakımı önemli ise saçın kalitesini belirleyen sağlığı ve bakımı da aynı derece önemli. Bunun için saçlarınıza banyo öncesinde düzenli bakım yapın. Size önerim Garage Organics Hair Serum. Bu ürün, haftada bir kullanımda bile çoğu ümitsiz müşterimi hayrete düşürmüştü. Hatalı işlemlerden yanmış, lastikleşmiş, hamurlaşmış birçok saçı Hair Serum kürü ile kurtardık. Bunun yanı sıra saçınızı çok sık ısılı işleme tabi tutmayın. Ayrıca sülfatlı sert şampuanlarla vedalaşın. Biliyorum o köpük köpük temizlik hissini çok seviyoruz ama saçlarınız kalıcı zarar görüyor. Size önerim bizim kendi salonlarımızda vazgeçilmezimiz olan Super Wash ile mutlaka tanışın.

Uzun Ömürlü İşlemler Tercih Edin
Size bugün “bej sarı” yarınsa “alev kızılı” öneren kuaförler büyük ihtimalle sizin iyiliğinizi çok da düşünmüyordur. Her saçın kendi doğruları vardır ve saçınız, bunu işinin ehli bir kuaföre karşıdan baktığında kendi de söyler. Ben Brushlight tekniğini yaratırken bu fikirden yola çıkmıştım ve Brushlight Quiet Luxury trendini de yine çok iyi tamamlayan bir uygulama aslında. Hem kendi saçınızın en iyi versiyonuna ulaşmayı hedefliyor hem de olabilecek en az kimyasal ile en maksimum etkiyi yaratıyor.



Saçınızda “Quiet Luxury” etkisini yaratan, uzun süre kullanabileceğiniz modeller ve renkler için bizden bir danışmanlık randevusu alın, gelin size en yakışanı bu sefer kalıcı olması için beraberce bulalım.

Sevgilerimle
Ahmet Çoban


Yorum bırak

Yorumunuz incelendikten sonra yayınlanacaktır.