Saçınızı Hızla Uzatmak İçin Şimdi Harekete Geçin! 

Saçınızı Hızla Uzatmak İçin Şimdi Harekete Geçin! 
2022-23 Sonbahar/Kış sezonu saç trendlerine baktığımız zaman uzun saçın yine revaçta olduğunu görüyoruz. Ünlü markaların defileleri, dergilerin moda çekimleri, ünlü starların instagram paylaşımları vb. derken saçların Rapunzeli aratmayan uzunluğa doğru gittiğini söyleyelim. Tabii bu bahsettiğim Rapunzel boyları bazılarımız için günlük hayatta çok da pratik olmasa da uzun saç yine de çoğumuzun uygulamak istediği bir akım. 
İşte bu akıma uyum sağlamanız ve saçınızı sağlıklı uzatmanız için size altın değerinde birkaç ipucum var. 
Saçlarınızı Sürekli Kesmek İstemiyorsanız Uçlarına İyi Bakım Şart:
Yıllarca aynı kısırdöngünün içinde kaldık. Saçlarımız sağlıklı olsun istiyorsak hep uzun boy hayalimizden feragat etmemiz söylendi ama bence böyle olmak zorunda değil. Evet hepimizin saçları eşit uzar, her ay 0.5-1 santim arasında. Ki biliyor musunuz aslında bir taraftan tüm vücutta en hızlı büyüyen doku da saçlarımızmış. Ama yine de yavaş. Böyle bir durumda zar zor uzayan saçı bir de sürekli kestirirsek sürekli yerimizde saymamız doğal olur. O zaman en iyi metod saç uçlarına çok iyi bakmak ve kestirmek zorunda kalmamak. Bu anlamda kullanabileceğiniz en başarılı ürünlerden biri kuşkusuz Garage Organics Hair Balm. Birçok saçını uzatmak isteyen müşterimde; özellikle ekran önünde olup, sürekli işlem gören saçlarını gür, uzun ve parlak tutmak isteyen ünlü isimlerde bu ürünü denedik ve hep başarılı sonuçlar aldık. Piyasada benzerine rastlamadığım Garage klasiği haline gelmiş bu ürünü saçını sağlıkla uzatmak isteyen herkese öneririm. 
Banyo öncesinde 15-20 dakika hatta daha da pratiği gece yatmadan “gece maskesi” gibi Hair Balm’ı saçınızın uç bölgelerinde tüm yıpranmış kısımlara sürün, Bal, Hindistan cevizi yağı, Argan, Folik Asit, E vitamini ve Omega yağlarla zenginleştirilmiş yoğun bakım yapan formülü ile saçınızı güçlendirin. 
Beslenmeye Dikkat:
Saçlarınızın en çok ihtiyacı olan besin protein. Bitkisel ya da hayvansal olsun, protein yönünden zengin beslenen insanların saçları da hem daha çabuk uzar hem de saç kökleri ve saç derisi sağlığını korur. Dökülme riski de azalır. Saç için yararlı vitaminler arasında A, C ve E yer alır. Bunun dışında Biotin, Folik asit, Demir, Omega yağlar ve Çinko da saç sağlığı için önemlidir. 
Saçlarınıza Masaj Yapın:
Masaj tüm vücutta kan dolaşımını güçlendirerek hem metabolizmayı hızlandırmaya hem de farklı sağlık sorunları ile başa çıkmamıza yardımcı olur. Ayrıca saç derisine uygulandığında da saç köklerinde kan dolaşımını arttırır, saçın daha iyi beslenmesini sağlar. Böylece tüm saç yapısı da daha sağlıklı olur. Düzenli olarak saçları taramak ve ara sıra parmak uçlarıyla yapılan yumuşak dairesel dokunuşları saçınızdan esirgemeyin! 
Olabildiğince Sıcaktan Uzak Durun:
Bunu işinin çoğu kısmı sıcak işlemlerle olan bir kuaförden duymak size garip gelebilir ama ben müşterilerime her zaman bunu söylüyorum. Isılı işlemlerden olabildiğinizce uzak durun. Eğer saçınızı güzel ve bakımlı gösterebilmek için illa ısıya ihtiyacınız varsa orada bir problem var demektir. Saçınızı ona uygun düşünülmüş iyi bir kesim, profesyonelce uygulanmış renk geçişleri, highlightlar ve doğal tekstürünü (hafif dalgalar gibi) en iyi şekilde destekleyen şekillendirme uygulamaları ile sağlıklı tutabilirsiniz. Isılı işlemler sadece kısa süreli mutluluklar sağlar. Yeni nesil saç kurutma aletleri ve saçı ısının hasar veren etkisinden koruyan, sürekli nem ve yumuşaklık katarak uçlardan koparak kısalmaları azaltan Leave-in Treatment No.2 gibi ürünlerle sağlayabilirsiniz. 
Saçınızı sürekli kestirmek zorunda kalmamak ve sağlıkla uzatmak için şimdi harekete geçin! 
Not: Yazı içinde önerdiğim ürünleri üzerine tıklayarak inceleyebilirsiniz.
Sevgilerimle, 
Ahmet Çoban 

Yorum bırak

Yorumunuz incelendikten sonra yayınlanacaktır.