Saçlarınız Çok mu Yağlanıyor? Üzülmeyin, İşte 5 Adımda Çözümü!

Saçlarınız Çok mu Yağlanıyor? Üzülmeyin, İşte 5 Adımda Çözümü!

Saçlarınız yağlıysa sık sık yıkama ihtiyacı duyarsınız. Buna rağmen bazen neredeyse gün ortasında tekrar yağlanmaya başlar, tazeliği gider, hacmini kaybeder. Hele mevsim yaz olunca sıcak ve nemli hava ile beraber sizi daha da rahatsız etmeye başlar. İstersiniz ki o an keşke ofisten eve ışınlanma şansınız olsa… Böylece her gün saçınızı yıkarsınız. Halbuki siz de sık sık okuyorsunuzdur hem dermatologlar hem de kuaförler saçınızı her gün yıkamayı önermiyorlar. Hiç değilse araya bir gün koymalı hatta bu süreyi 2 güne çıkartmalısınız. Nasıl mı?

Size vereceğim 5 adımda çözüm ile!

1. Doğru Şampuanı Kullanın!

Eğer kullandığınız şampuan saçınızın yağını tamamen kurutuyor ve kökleri savunmasız bırakıyorsa bilin ki vücudunuz o kökleri korumaya almak için daha hızlı yağ üretmeye başlayacaktır. Böylece saçınız daha hızlı yağlanacak. Yani şampuan seçiminiz çok önemli, yoksa kendinizi bahsettiğim kısır döngünün içinde bulursunuz. Şampuanın içinde saçınızı en çok kurutan madde sülfattır. Bu nedenle size sülfatsız bir şampuana geçmenizi tavsiye ederim. Garage Hair Repair serimizdeki sevilen şampuanımız Super Wash işte tam da böyle bir ürün.

2. Kökleri Korumaya Alın!

Saçlarınız köklerinden yağlanır, dolayısıyla sorunu her konuda olduğu gibi kökten çözmek gerekir. Eğer saçlarınız banyo sonrası yarım gün içinde yağlanmaya başlıyorsa, banyo sonrası zaman geçirmeden köklere bir miktar Aloe Vera jel sürün. Garage Organics serisinde bulunan Pure Aloe jel harika bir tercih olacaktır. Piyasada bulunan çoğu Aloe Vera’lı ürünün aksine kimyasal içermez, %99 saflıkta, organik tarım kaynaklıdır. Böylece hem kökleri hırpalamadan yağ dengesini doğal olarak sağlar, köklerin tıkanmasını engeller hem de besler. Saçınızın yağlanmadan daha uzun süre temiz kalmasına yardımcı olur.

3. Sadece Su İle Arındırın!

Eğer saçlarınız yağlanmadıysa (ki ilk 2 madde ile yağlanmayı ötelediğimize inanıyorum), saçınızda tortu bırakacak jöle, köpük, sprey gibi ürünler de kullanmıyorsanız, bazı günler banyoda saçlarınızı sadece su ile arındırmanız yeterli olacaktır.

4. Doğru Şampuanlayın!

Her saç aynı şekilde yıkanmaz. Bize şampuan reklamlarında ezberlettikleri gibi saç diplerine parmakla yoğun masaj uygulamak yağlı saçlara uygun değil. Çünkü kökleri daha fazla aktive ederek yağlanmayı arttırır. Bu nedenle eğer saçlarınız yağlı bir yapıya sahipse masajı çok yumuşak ve kısa tutun, sadece şampuanı homojen olarak yayacak kadar yeterli olacaktır.

5. Kuru Şampuan Kullanmayın!

Birkaç yıl önce hayatımıza giren kuru şampuan spreyler, içerisindeki pudramsı maddeler ile saçınızın yağını giderir. Fakat hem saç derisinde yoğun bir tortu bırakır hem de saçınızı çok kurutarak renginin solmasına neden olur. Özellikle tam da kuaförde istediğiniz tonu yakalamışken bir kuru şampuanla onu bozmak çok yazık olur ki sadece boyalı saçta değil doğal saçta da aynı şekilde solmaya neden olur.

Sevgilerimle,

Ahmet Coban


Yorum bırak

Yorumunuz incelendikten sonra yayınlanacaktır.