Tatil Sonrası Saç Bakımı için 4 Altın Öneri:

Tatil Sonrası Saç Bakımı için 4 Altın Öneri:
Yaz tatilleri saçımızın en çok yıprandığı anlardan biri. Güneş ve deniz ikilisi saçlarımızı hem kurutuyor hem de rengini soldurup matlaştırıyor. Ama daha da kötüsü çok daha fazla kırılmasına neden oluyor. Böyle olunca saç uçları cılızlaşıyor, saç gür ve hacimli görüntüsünü kaybediyor. Çoğumuz tatil sonrası saçlarımızı kestirerek bu konuya çare bulmaya çalışırız. 
Ama siz, başka bir yolu da olmalı diyorsanız işte size önerilerim:
1. Saçınızı Daha da Fazla Kurutmayın. 
Yazın saçlarımızı çok sık yıkıyoruz, çoğu zaman tek istediğimiz saçımızdan klorun ya da tuzun gitmesi. O zaman kullandığımız şampuanın her gün kullanıma uygun olması çok önemli. Sülfatsız ve vitaminlerle formülü zenginleştirilmiş şampuanlar tercih etmelisiniz. Biz Super Wash şampuanı tasarlarken her gün kullanılabilecek, nazik bir formül olasına dikkat ettik. Super Wash bu konuda o kadar başarılı ki profesyonel saç düzleştirme gibi komplike uygulamalardan sonra bile saçı asla yormuyor, kurutmuyor. Saçların kabarmasını, kurumasını, elektriklenmesini azaltıyor, rengini korumaya yardımcı oluyor. 
2. Saç Derinizi Bakıma Alın. 
Yaz ayları sonrasında saç dökülmesinin artmasında önemli bir neden aslında mevsim değişimi değil de saç derisinin güneşten dolayı aşırı yıpranmasıdır. Biz fark etmesek de tatilde olalım olmayalım önleyici bir şey yapmadığımız her zaman saç derisi güneşin yıpratıcı etkilerine karşı savunmasız kalır ve her gün biraz daha zarar görür. Saç derisinin güneşten yanması saç derisini ya aşırı kurutur ya da çok yağlandırır. İkisi de saç köklerini zayıflatır ve saçın dökülmesine neden olur. Saç derisinin kurumasını almak için saçı neme doyurmalısınız. Bunun için aşırı kuruyan saç derisine parmak uçları ile banyo öncesi hafif dairesel masaj eşliğinde Hair Serum maske yapmanızı öneririm. Bu kaybettiği nemi geri kazanmasını sağlayacak ve saç köklerinin tekrar güçlenmesine yardımcı olacaktır. 
3. Sağlıklı Parlaklığını Geri Kazanın.
Bir önceki konuda bahsettiğim nem konusu saçın genelinin rengini korumak için de çok önemli, saçınızın kaybettiği nemi geri kazandırmak ve sağlıklı parlamasına kavuşturmak için Hair Serum’u haftada 2 defa tüm saçta maske olarak kullanabilirsiniz. İçerisinde 12 çeşit saça faydalı bitki özü ile eşi benzeri olmayan bir bakım kürü Hair Serum. 
4. 2 Aşamalı Koruma ve Tamir Programına Başlayın. 
Saçınızdan yazın izlerini silerken bir taraftan korumaya almak da önemli. Böylece saçınızın sağlığını daha hızlı kazandığını rahatça görebilirsiniz. Bu özellikle saçların en çok yıpranan uç kısımları için daha da önem kazanıyor. Uç kısımlarını onarmak için Garage Organics’ın en yoğun bakım ürünü olan Hair Balm’ı banyo öncesinde uç maskesi olarak düzenli kullanmanızı öneriyorum. Fakat onarım işi bir süreç içerisinde gerçekleşir. Bu dönemde özellikle saçları taramak konusunda çok zorlanıyorsanız saçınızı daha fazla kırmamak, koparmamak için banyo sonrasında Leave-in Treatment No.2 Sprey kullanmalısınız. Böylece saçlarınız anında ve kalıcı yumuşaklık kazanır, kolayca taranır, gün boyu yıpratıcı çevresel faktörlerden korunur. 
Sevgilerimle 
Ahmet Çoban

Yorum bırak

Yorumunuz incelendikten sonra yayınlanacaktır.