Yeni Aksesuarımız Maskeyle Yakışan Saçlar Nasıl Olmalı?

Yeni Aksesuarımız Maskeyle Yakışan Saçlar Nasıl Olmalı?

Pandemi ile birlikte yeni normal hayatımız maskeyi birincil “aksesuar”ımız yaptı. Yüzümüzün %60 kadar bir kısmını kaplayan maske ile güzellik anlayışımız, günlük saç şekillendirme ve makyaj alışkanlıklarımızda da çeşitli farklılıklar oldu. Çünkü maske nedeniyle yüzümüzün fokus noktası gözler ve üstünde kalan alın/şakak bölgesi oldu.  

Benim bu dönemde gördüğüm en yaygın hatalardan biri yüzdeki orantılara yeterince dikkat edilmeden, şakak/göz/alın arasındaki mesafelere göre doğru hesaplama yapılmadan kesilen katlar ve kaküller. Bu katlar ve kaküller, kısıtlı alanda ifademizi anlamsızlaştırabiliyor. Ayrıca yine bu dönemde çok parlak saç tonları kullanmayı da önermiyorum.  

Son günlerde bize yeni bir saç modeli için danışan müşterilerimizi daha doğal tonlara yönlendiriyoruz. Saçımızın dipten çıkan natürel rengine yakın tonlar çoğumuzu en sağlıklı gösteren renkler de aslında. Bunun üzerine doğal highlightlar ile yumuşak geçişler sağlıyoruz.  

Maske Döneminin En Popüler Uygulaması Facelight  

Bu dönemde en çok talep gören uygulamamız saçın ön kısmındaki %20-30’luk alana doğal bir çerçeve gibi uyguladığımız Facelight isimli renklendirme işlemimiz. Bu işlem ile bakışlar parlıyor, ortaya ışıl ışıl bir ifade çıkıyor. Her zaman doğallıktan yana bir marka olarak bu zorlu dönemde de saçlarda yaptığımız kişiye özel çalışmalar ile müşterilerimizin içindeki doğal güzelliği ve ışığı maskenin ardından da olsa yansıtabilmelerine yardımcı oluyoruz.  

Onları mutlu etmek özellikle böyle stresli günlerde beni çok mutlu ediyor. Ama bir taraftan mesele sadece doğallığı ortaya çıkarmak da değil aynı zamanda uzun süre kullanabileceğiniz saçlar tasarlamak. Çünkü biliyoruz ki bu dönemde hepimiz ortak alanlarda daha az bulunmak istiyoruz. Bir yandan da evde kaldığımız günlerde matlaşmış, dibi çıkmış ya da katları düzeltilmeye ihtiyaç duyan saçlar yüzünden canınızın sıkılmasını da istemiyoruz. Çünkü yeterince can sıkıcı bir gündem var zaten. Gelin sizin için de uzun süre mutlulukla kullanabileceğiz en doğru saçı tasarlayalım. Çünkü her zamanki gibi mottomuz “hayatınızı güzelleştirmeye saçlardan başlamak”!  

Sevgilerle, 

Ahmet Çoban 


Yorum bırak

Yorumunuz incelendikten sonra yayınlanacaktır.