Yılbaşı Gecesi İçin Bize İlham Veren Saçlar

Yılbaşı Gecesi İçin Bize İlham Veren Saçlar

Yeni yıla mutlu girmek için yılbaşı gecesi planları yaptığımız bugünlerde sizden en çok aldığım soru doğal olarak: Yılbaşı gecesi saçlarım nasıl olsun? Sizin için hem sezon trendlerinden ilham alan hem de Garage Hair Repair Studio’nun kendi tarzını yansıtan bazı modelleri bir araya getirdim. Gelin beraberce bu modelleri konuşalım. Size en yakışacak modern bir topuz mu ya da Old Hollywood glamour dalgaları mı yoksa şık örgüler mi? Hem bu sırada biraz ünlüleri de konuşuruz. :)



Jennifer Lopez’ın çoğu zaman yaptığı gibi dumanlı gözler ve abartılı kirpikler ile makyajı ön planda. Ayrıca elbisesinin ön tarafı da çok detaylı olduğundan saç modelini son derece minimal tutmaya çalışmış. Siz de bu tarz yoğun bir makyaj yapmaya karar verdiyseniz ve uzun saçlara sahipseniz Lopez gibi tepede sıkı ve modern bir topuzu tercih edebilirsiniz. Bu saç modelinin bir iyi tarafı da yüz hatlarını daha yukarı çekerek sizi dinamik göstermesidir.



Genç yıldız Hailee Steinfeld ise kemik yapısına da uygun olarak daha orta ve gevşetilerek toplanmış bir model tercih etmiş. Elbisesinin hem sırt hem de boyun tarafı çiçek apliklerle 3 boyuta geçtiği için tüm saçlarını geri plana atması oldukça yerinde bir seçim. Bu sezon 90’ların da etkisiyle yakaların yükselişini gördük. Eğer siz de böylesine boynu kapalı bir elbise tercih ederseniz bu saçı evde kendiniz bile uygulayabilirsiniz.



Yine Hailee Steinfeld ile devam edelim çünkü kendisi tek bir tarza bağlı kalmayan ve denemeleri seven bir yıldız. Doğal olarak dalgalı olan saçlarını hacimli buklelere çevirerek sade kıyafetinin üzerinde adeta bir aksesuar gibi kullanmış. Yüz şekline göre yandan ayırarak yüzünü öne çıkarmış. Eğer daha çok dışarıda olacağınız bir program yaptıysanız kış aylarının yağmurlu ve belki de karlı havası düşünülerek düzleştirilmiş model yerine bu hacimli dalgaları tercih edebilirsiniz siz de.



Kendall Jenner’ın normalde uzun görmeye alıştığımız saçları burada benim de çok sevdiğim, “midlenght” olarak instagram hashtag’lerine yer eden orta küt boyda. O da yüzünü biraz daha uzatması ve ovalleştirmesi için saçını yandan ayırmış ve vintage havadaki kıyafetine uygun olarak 1950’lerden ilham olan bir dalga vermiş.



Kısa saçlıysanız Vanessa Hudgens’ın bu modelini örnek alabilirsiniz. Kısa ve dalgalı saçlarımı geçe boyunca nasıl bozulmadan tutabilirim diyorsanız Vanessa Hudgens gibi maşa ile dalgalandırılmış saçınızı yüz şeklinize göre ayırarak biraz köpük şekillendirici ya da jel ile sabitleyebilirsiniz. Bu saç modeli hem sportif kıyafetlerle hem de daha şık tercihlerle uyum sağlayabilecek “joker” bir alternatif. Ayrıca uzun zamandır saçınızı kestirmeyi düşünüp, dalgalarından dolayı çekiniyorsanız bu fotoğraf sizin için iyi bir örnek olabilir.



Kendall Jenner’ın uzun saçla gördüğümüz bu kırmızı halı fotoğrafı belki de onun en iyi hallerinden biri. Elbisesine uyumlu olarak kullandığı parlak kırmızı rujunu öne çıkarttığı makyajını tamamlar nitelikteki saçları önce düz fön ile kusursuzlaştırılmış. Sonra yüzünü biraz daha uzun göstermesi için hafif krepelerle desteklenerek arkaya doğru taranmış.


Rita Ora, esmer olmasına rağmen saçlarını sarı kullanmayı tercih eden bir yıldız. Diplerinden uçlara doğru başarıyla uygulanmış sarı tonda saçlarını yine yüzünün yuvarlaklığını gizleyen ve daraltan geniş dalgalarla şekillendirmiş. Derin dekolteli elbisesi ile de bu volumlü saçın oldukça yakıştığını düşünüyorum.


Son dönemin yıldızı parlayan modeli Hailey Baldwin genelde 80 ve 90’lardan ilham alan tarzı ile çok beğeniliyor. Highlightlar’lar ile parlattığı sarı saçlarını yüzünü tamamen ortaya çıkartan bir balerin örgüsü ile tamamlamış. Oldukça kullanışlı olan bu modeli uygularken fazla sabitleyici ürün kullanmaktan kaçınarak kalıp görüntüsünü engellemek gerekiyor. Baldwin’in yanlarında hafif hafif çıkan saçları bu saça çok doğal bir sonuç vermiş.


Son olarak modern topuz size çok sade geldiyse, nasıl biraz daha hareketlendirebilirim diye düşünüyorsanız incili ya da taşlı minik firketeler bu sezon çok revaçta!

Okuyan herkese şimdiden çok eğlenceli bir yılbaşı akşamı geçirmelerini diliyorum.

Mutlu Seneler!

Ahmet Çoban


Yorum bırak

Yorumunuz incelendikten sonra yayınlanacaktır.