Bana En Çok Gelen 5 Soru ve Pratik Yanıtları! 

Bana En Çok Gelen 5 Soru ve Pratik Yanıtları! 

Bazen saçlarınız ile ilgili çok mutsuz olduğunuz sorunlar küçücük ipuçları ile çözülebilir. Bunu düşünerek sizin için, bana en çok gelen 5 soruyu ve cevaplarını bir araya getirdim. İşte size sabahları zaman kazandıracak, sinirlerinizi sakinleştirecek ve saçlarınızla barışmanızı sağlayacak birkaç pratik öneri!  

  1. Saçlarımın az ama düzensiz bir dalgası var. Tararsam elektriklenip, kabarıyor ve biçimsiz görünüyor. Ne yapabilirim? 

Dalgalı saçlar doğru kullanıldığı zaman oldukça havalı durur ama gerçekten birkaç minik trik bilmeyi gerektirir. Benim size önerim banyodan sonra hemen tarağa sarılmayın. Önce nazikçe havlu ile kurulayın. Sonra parmaklarınızla kabaca tarayın ve istediğiniz tarafa ayırın. Eğer çok dolaşıyorsa ve parmaklarınızla kolay açamıyorsanız taramadan önce Leave-in Treatment spreyimizden faydalanabilirsiniz. Sonra doğal kurumaya bırakın. Eğer biraz kabarıklığı almak istiyorsanız, doğal bir bitki yağından birkaç damlacık avuç içinizde ısıtıp saçın kabaran bölgelerine az az sürün.  

  1. Saçımın banyodan sonra daha parlak görünmesi için ne yapabilirim? 

Banyodan çıkmadan önce son olarak saçınıza soğuk su ile bir şok bakım uygulayabilirsiniz. Ayrıca banyo sonrasında fön makinesi kullanıyorsanız son olarak kök kısımlardan soğuk hava ile geçin. Böylece hem sıcak yüzünden açılan yüzeydeki dokular kapanarak saçlarınızın korunmasına yardımcı olacaktır hem de saçınız daha hacimli ve parlak görünecektir. 

  1. Saçlarımın daha az yağlanması için ne yapmalıyım? Kuru şampuan kullanmalı mıyım?  

Saçlarınızın daha az yağlanmasını istiyorsanız öncelikle çok kurutan bir şampuan kullanmayın. Bazı kişiler saçlarını çok yağlı zannederler ama aslında saçlarını çok kurutan bir şampuan kullandıkları için saç kökleri savunmasız kalan deriyi korumaya çalışıyordur sadece. Size önerim sülfatsız bir şampuana geçmeniz. (SLS ve SLES de sülfatın kendisi kadar kötü üne sahip kardeşleridir unutmayın.) Kuru şampuan benim hiç sevdiğim bir ürün değil çünkü saçınızı sert kimyasallarla aşırı kurutur ve hasar görmesine neden olur. Ayrıca kalıntıları saç derisini boğar. Eğer  ürün nedeni ile kuruma değil de gerçekten çok yağlanma sorununuz varsa saç köklerini dengelemek için Pure Aloe jelden kullanabilirsiniz. Hem yağlanmayı erteler hem de saç köklerini besleyerek güçlenmesine yardımcı olur. Bunu yağlanma ve kaşıntı sorunu olan erkeklerle de paylaşabilirsiniz. :)  

  1. Saçımın rengi çok çabuk soluyor ve sürekli kuaföre gitmek zorunda kalıyorum. Ne yapabilirim?  

Saçınızın rengi naturel de olsa renk açma işlemi de olsa boya da olsa eğer saçlarınız çok kuruyorsa saç renginiz solar ve matlaşır. Bu nedenle nasıl yüzünüzü kırışmasın diye düzenli olarak nemlendiriyorsanız, saçınıza da aynı özeni gösterin. Kış da olsa yaz da olsa. Çünkü her mevsimin güneş, rüzgar, çevresel kirlilik, klima vs. derken kendine göre kurutan unsurları oluyor. Size önerim saçınıza da düzenli bakım yapın. Biliyorum yüzünüze bir krem sürmek kadar pratik değil. Ama biz Garage Organics’te aslında bu süreci daha pratik hale getirmeye çalıştık. Hair Serum ve Hair Balm ürünlerinimizi banyo öncesi kuru saça uygulayabilirsiniz. Saçınız gibi ürünlerimiz de organik bir yapıda olduğundan illa saçın ıslak olmasına gerek yok. Doğal bitki yağları saç dokusuna ve köklere rahatça nüfuz eder. Saçınızda istediğiniz kadar kalabilir. Bu sırada siz hayatınıza devam edebilirsiniz. Yani banyoda anlamsızca duşun karolarını sayarak sıkılmanıza gerek kalmaz. Sonra banyoda her zamanki gibi şampuanınızla durulayın. Oldukça pratik değil mi?  

  1. Saçlarımı ne sıklıkta yıkamalıyım? Ne sıklıkta bakım yapmalıyım?  

Saçlarınızı iki günde bir yıkayabilirsiniz. Böylece yağ dengesine ve dokusuna daha az zarar vermiş olursunuz. Bakımı ilk başlangıçta saçınızın ihtiyacına göre haftada 3 ya da 2 defa yapmanızı öneririm. Zaman içinde haftada (ama düzenli olmak kaydıyla) tek sefere indirin.  

Bonus Soru: Saçım uzamıyor. Ne yapabilirim? Bu sorunun ayrıntılı cevabı için lütfen tıklayın.  

Bana sorularınızı Instagramdan @ahmetcobain ya da @garageorganics hesaplarından DM olarak veya ahmet@garagehairrepair.com adresinden mail yoluyla iletebilirsiniz.  

İyi günler dilerim, 

Ahmet 


Yorum bırak

Yorumunuz incelendikten sonra yayınlanacaktır.