Saçınız Neden Kırılır? Neden Uzamaz? 

Saçınız Neden Kırılır? Neden Uzamaz? 

Saçınızı bakımsız ve sağlıksız gösteren en önemli nedenlerden biri uçlarındaki kırıklardır. Çoğu zaman bunu aşmak için en doğru yolun “kırık temizletme” olarak da tanımlanan uçlardan kesim olduğu düşünülür. Ama o zaman da saçlarınızı uzatmak imkansızlaşmaya başlıyor. Siz de kendinizi hep aynı yerde duruyor gibi hissedersiniz. Hatta bu anlamda en çok aldığım sorulardan biri de “saçı uzatan bir ürün var mı?” oluyor. Fakat saç, köklerden uzasa da aslında uzamama sorunu uçlardan kaynaklanıyor. Saç köklerinizin güçlü olması önemli ama özellikle saç parlaklığı ve dökülme ile savaşmak adına; yoksa neredeyse hepimizin saçları, bilimsel incelemelerle de sabit olduğu gibi, eşit uzuyor.  

Bu nedenle önemli olan saç uçlarını sağlıklı tutmak, kalpler gibi onları da kırmamak. Yapmanız gereken ilk iş sizin saçlarınızın neden kırılıyor, bunun kaynağını bulmak.  

Saçlarınız üç ana neden ile kırılır.  

Bunlardan birincisi ısıdır. Yani saçlarınıza termal düzleştiricilerle şekil vermek. Isı, saçlarınızı kurutur ve keratin yapısına zarar verir. Saç gövdesinde oluşan boşluklar da incelme ve kırıklara neden olur. İkincisi kimyasal etkenlerdir. Yani saçınıza yaptırdığınız renk uygulamaları ve açma işlemleri saçınızın hasar görüp, uçtaki en zayıf kısımlarında kırılmalara neden olur. Üçüncü nedense fiziki zorlamalardır. Yani saçınızı zorlayarak taramak kırılmalara neden olur. 

Size kırılmaları en aza indirmek için bazı önerilerim var!  

Öncelikle şampuan uygularken nazik davranın. Kullandığınız şampuan yumuşak olmalı, aşırı kimyasallarla saçınızın köklerdeki koruyucu kalkanı olan yağları gereğinden fazla sıyırmamalı. Çünkü saçınız kökten nasıl başlarsa öyle de yola devam eder. İyileştirme yapabilirsiniz ama güçlü başlamak önemlidir. Ayrıca saçınızın uç kısımlarını da çok köpürtmenize gerek yok, çoğu zaman şampuanı durularken otomatik olarak uçlardaki çevresel kirlilikler ve ürün kalıntıları da temizlenmiş olur.  

Her zaman dediğim gibi saç bakımını banyo öncesine taşıyın. Doğru ürünlerle saç uçlarınızda oluşturduğunuz kurumalara karşı koruyucu bir doku, şampuanlama sırasında da saçın daha az zarar görmesini sağlar. Hair Balm isimli ürünümüz bu anlamda ideal. İçindeki çok çeşitli bitki özü ile tam bir enerji bombası ama elinizin altında avokado, Hindistan cevizi veya Shea yağı da varsa banyo öncesi az miktar uçlara uygulamanız faydalı olacaktır.  

Kimyasal kırılmalara karşı en iyi alacağınız önlem ise renklendirme ve açma işlemleri öncesinde kuaförünüzün saçınızı iyice besleyecek bir bakım uygulaması. Bu Garage Hair Repair Studio için marka kodlarından biri haline gelmiş bir uygulamadır. Organik bakım ürünleri ile yaptığımız boya öncesi bakım sayesinde hem saçların daha sağlıklı ve parlak kalmasını sağlıyoruz hem de renkler daha başarılı oluyor.  

Son olarak eğer saçınızı tararken çok zorlanıyorsanız ısrar etmeyin. Tabii ki bırakın dağınık kalsın demiyorum. Onun yerine Leave-in Treatment gibi yeni nesil saçta kalan bir nemlendirici bakım ürününden yararlanabilirsiniz. Saçlarınızdaki dolaşma ve düğümleri şipşak açan Leave-in Treatment, banyo sonrasında saçınıza zarar vermenizi önler. Biz, çok sevilen kendi formülümüzü yaratırken yumuşatmanın yanı sıra ısıya karşı koruyucu tabaka oluşturmasına da dikkat ettik. Böylece düzleştirici ve maşa gibi aletlerle de içiniz daha rahat olabilir.  

Sevgiler, 

Ahmet Cobain 


Yorum bırak

Yorumunuz incelendikten sonra yayınlanacaktır.