Bu Bahar Saç Trendleri Bildiğiniz Gibi Değil!

Bu Bahar Saç Trendleri Bildiğiniz Gibi Değil!

Bahar yavaş yavaş yaklaşıyor ve bu, tüm doğa için yenilenmek anlamına geliyor. Sizin için birkaç gündür aklımda bahar ve yeni trendler, saç bakım tüyoları gibi konular hakkında Blog’a bir şeyler derlemek vardı. Sonra Levent Studio’muzun çok sevdiğim bahçesinde bahar için yapılan hazırlıklara bakıyordum. Güçsüz düşmüş ağaçlar budanıyordu. Evet, belki biraz dalları kısalıyordu, eskisi kadar heybetli durmayacaklardı. Ama bu sadece bir süre için, sonrası daha güçlü, sağlıklı ve göz alıcı olacak.  

Saç bakımı için de tıpkı bu ağaç örneğinden ilham alabiliriz.  

Mevsim geçişlerinde saç dökülmeleri zaten bir miktar artar, bu doğanın bizim içimizdeki yansımasıdır. Güçsüzleşen, sağlığını yitiren saçlardan kurtulup, yeniye yer açmak. Biz de bu dönemi eskiyen ve cansızlaşan ile vedalaşıp yeniye yer açarak değerlendirebiliriz.  

Bazen saçlarımızın çok yıprandığını bile bile kestirmek, yıllardır değiştirmediğimiz renklerden zarar verdiğini bile bile uzaklaşmak zor olabilir. Ama geçtiğimiz dönem bize gösterdi ki kendimize özen göstermek, daha sağlıklı tercihler yapmak çok önemli.  

Pandemi dönemi, evde kaldığımız günlerde bizi ziyaret eden müşterilerin çok daha bilinçlendiğini gördük. Herkes kendi değerinin (neyse ki) ve doğal güzelliğinin biraz daha farkına varmış ve isteklerini buna göre anlatıyor. Yani artık pek de simsiyah saçlardan, sapsarılara radikal değişim isteyenlerle karşılaşmıyorum. Çoğunluk doğal renginin en iyi versiyonuna nasıl ulaşabilir, onu merak ediyor. Ve bunu sorarken eskisi gibi sadece saç rengini değil, cilt baz tonunu bile söylüyor, ona göre danışmanlık alıyor. Bu beni çok mutlu ediyor tahmin edersiniz ki çünkü yıllardır doğallık derken, az tekrar gerektiren, içinizdeki doğal güzelliği dışarı çıkartan, daha uzun ömürlü renkler ve kesimler derken ben de tam bundan söz ediyordum.  

İşte bu bahar trend bu, yani trend sizsiniz! Bu nedenle de sözlerime başlarken “bu bahar trendler bildiğiniz gibi değil” dedim. Çünkü başka kim ne der bilemiyorum ama ben “bu sezon sarılar moda, kızıllar gündemde, küllü tonlar demode” gibi alışılmış sözler etmeyeceğim. Çünkü artık trend sizin içinizdeki en güzel hali dışa yansıtan o en kişisel sonuca ulaşmak. Saçlarınızın ışıltısının gözlerinize yansımasını sağlamak.  

Bu bahar için size bir önerim de, Garage Studio’larında ya da başka bir kuaförde, saçınızı renk değişimine sokacaksanız önceden bakım yaparak saçınızı bu değişime hazırlayın. Biz Garage Studio’larında bunu bazen Sakinleştirici Bakım bazen Garage Organics Hair Serum ile yapıyoruz. Size de daha başarılı ve kalıcı uygulamalar için bu öncesi ve sonrası düzenli bakımı öneririm.  

Gelin bu bahar sizin içinizdeki doğal ışıltıyı dışa vuracak sağlıklı saçlar için en ideal uygulamaları beraberce belirleyelim.  

Sevgilerimle

Ahmet Çoban 


Yorum bırak

Yorumunuz incelendikten sonra yayınlanacaktır.