İnce Telli Saçlar İçin 5 Altın Öneri

İnce Telli Saçlar İçin 5 Altın Öneri

Artık saçlarınız ince telli diye şikayet etmeniz gerekmeyecek çünkü size yardımcı olabilecek birkaç ipucu vereceğim bugün!

Kuaförlükte çok yaşadığınız bir şey varsa o da müşterilerinizin size saçlarını şikayet etmesidir. Çok ince, çok kalın, çok kuru, çok yağlı, uzamıyor, parlamıyor ve dahası… Bu anlamda her zaman hem soruna çare bulmaya gayet ederim hem de biraz da olsa saçlarınızla sizin aranızı bulmaya. Çünkü saçlarınız genetik olarak değiştiremeyeceğiniz birçok özellik barındırır ve bunlarla barışık olmanız önemli. Ama yanlış anlaşılmasın değiştiremeseniz de bazı desteklerle düzenleyebilirsiniz.

İşte İnce Telli Saçları Daha Kalın ve Gür Gösteren Bazı İpuçları:

Saçlarınızın Uçlarına Dikkat Edin

Saçın uç noktaları beslendikleri yerden, yani köklerden en uzak konumdalar ve dolayısıyla en çok kuruyan, besinsiz kalan kısımlar. Aynı zamanda fön, tarama ve şekillendirme işlemlerinde en çok uğraştığımız bölge de yine uçlar. Bu nedenle çok inceliyorlar, kuruyorlar, koparak seyrek bir görüntüye neden oluyorlar. Bunun için size önerim ince saçlarınıza volüm vermek adına uçlarını düzenli olarak kestirin.

Doğru Şampuan Kullanın

Saçlarınızı kurutan şampuanlar, gövdesinin ve uçlarının incelmesine ve cansızlaşmasına neden olur. Bu sebeple size önerim sülfatsız, saçlarınızı kurutmayan şampuanlar kullanın. Garage Hair Repair serisine yeni eklenen Super Wash bu anlamda aradığınız şampuan olabilir.

Doğru Şekillendiricileri Tercih Edin

Saçınız ince telli ve dalgalıysa büyük ihtimalle oldukça kuru bir yapıya sahiptir. Bu saçlara gövde kazandıran yağ bazlı, wax kıvamlı ürünler işinize yarayacaktır. Biz aslında bakım serimiz için çıkardığımız Garage Organics Hair Balm’ı bu tarz saçları şekillendirmek için de öneriyoruz. Tararken zorluk çekiyorsanız daha fazla hasar vermemek adına mutlaka saçta kalan bir nemlendirici ürün tercih edin. Garage Hair Repair Leave-in Treatment bu konuda size yardımcı olacaktır.

Saçınızın Ayrım Noktasını Değiştirin

Saçlarınızı hep aynı noktadan ayırıyorsanız bu trik çok işinize yarayacak. Hep aynı çizgiden ayrılan saçlar zamanla yatışır. Onları tam tersi çizgiden ayırarak hacim kazandırabilirsiniz.

Saçınızın Uç Kısımlarında Yoğun Ombre Yerine Dengeli Brushlight

Saçlarınız ince yapıdaysa bölgesel olarak yoğun uygulanan ombre gibi renk açma işlemleri saçınızı olduğundan daha da zayıf gösterecektir. Bunun yerine dengeli olarak uygulanmış, iyi geçişli bir Brushlight hem yüzünüzü aydınlatır hem de iç içe geçmiş farklı tonlar saçınızı daha hacimli gösterir.

Sevgilerimle

Ahmet Çoban


Yorum bırak

Yorumunuz incelendikten sonra yayınlanacaktır.