Sizden En Çok Gelen Sorular 2

Sizden En Çok Gelen Sorular 2

Bize Bu Ara En Çok Gelen Sorulardan- Bölüm 2 

Merhaba, 

Bu yazı dizisinden sizden bu ara en çok gelen soruların cevaplarını vermeye çalışacağım. Malum evde kaldığımız bu dönemde salonlarımızda sizleri ağırlayamadığımız için uzaktan da olsa Garage Blog aracılığı ile yardımcı olmak isterim.  

Soru: Kıvırcık saçlarım ile nasıl barışabilirim? Nasıl daha pratik bir bakım yapabilirim?  

Cevap: Kıvırcık saça sahip olanlar, bakımı biraz daha zor olduğu için genelde saçlarından şikayetçidirler ama aslında doğru birkaç tüyo ile çok daha pratikçe saçlarını şekillendirebilir ve harika dalgalarının tadını çıkartabilirler. 

Saçlarınızı haftada 3 defadan fazla yıkamamaya çalışın. Bazen sadece su ile arındırmak yeterli olacaktır. Çünkü kıvırcık saçlar doğal olarak oldukça kurudur. Temizleyiciler daha da kurutacağı için saçınızın yapısı incelecek ve elektriklenip kabarma sorunu artacaktır. 

Saç kreminizi şampuandan önce uygulayın ve kalın, seyrek dişli bir tarak ile tarayın. Sonra şampuan ile arındırın. (saç kremi yerine banyodan önce birkaç fıs saçta kalan kremlerden de tercih edilebilir) 

Saçınızın ilk ıslaklığını havlu ile aldıktan sonra doğal kurutun ve daha nemli iken yine yumuşatan ve nemi hapseden bir şekillendirici kullanın. 

Saçınızın uç kısımlarından avuç içinizle nazikçe sıkarak şekillendirin. 

Saçınızı az yıkamanızı önerdiğimiz için içinde kafa derisinde ve saçta kalıntılara neden olacak yoğun kimyasallar içeren köpük, jöle ya da parafinli wax tarzı ürünler kullanmanızı önermem. Bu ürünler kafa derisinde birikir, kökleri tıkar ve saç dökülmesine neden olabilir. 

Son olarak yatarken pamuklu yerine saten ya da ipek yastık kılıfı tercih etmenizi öneririm. Çünkü pamuk kumaşlar saçınızdaki nemi kendine çeker ve daha da kuru bir sonuca neden olur.  

Saçınızı şekillendirmek için Hair Balm tercih edebilirsiniz. Şampuan olarak da saçınızı kurutmamak adına Garage Hair Repair Super Wash kullanabilirsiniz. 

Sevgilerimler

Ahmet Çoban


Yorum bırak

Yorumunuz incelendikten sonra yayınlanacaktır.