Yaz İçin Saçlarınızı da Forma Sokun!  

Yaz İçin Saçlarınızı da Forma Sokun!  

Benim için yılın en güzel aylarından biri geldi. Hem doğum günüm hem de kış boyunca özlemini çektiğimiz ve güneşle tekrar buluştuğumuz harika bir yazın başlangıcını simgeliyor Mayıs. Bu dönemde salonlarımızda artan bir yoğunluk olur. Gri kış günleri boyunca yaz ayları için ışıl ışıl saçların hayalini kuran müşterilerimiz değişim için rotalarını Garage Hair Repair Studio’lara çevirir. 

Yaz tatilinde güneş değmişcesine, sağlıkla parlayan ve yüzünüzü aydınlatan saçların çekiciliği gerçekten çok az şeyde var. Ama atlamamanız gereken bir şey var. O da SAÇ BAKIMI! Nasıl yaz için diyet yapıyorsunuz, spora gidiyorsunuz forma girerek vücudunuzu bikiniye hazırlıyorsunuz, saçlarınızı da güneşe çıkmak için aynı şekilde forma sokmalısınız. 

Bunun için düzenli bakıma henüz başlamadıysanız şimdi ilk adımı atmanızı öneririm. Çünkü günler çok çabuk geçiyor ve o hayalini kurduğunuz tatil aslında hemen köşe başında! 

 

Öncelikle saçlarınız renklendirme gibi çeşitli uygulamalardan geçtiyse ve açıcı ürünler kullanıldıysa, saç telleriniz zayıflamış ve matlaşmış olabilir. Çünkü kimyasallar saç çevresindeki koruyucu dokuyu zedeliyor. Daha bunun tam bir çözümü bulunamadı. Ayrıca kışın sert hava koşulları, sürekli kapalı alanda bulunmak, çevre kirliliği gibi nedenler de yine saçınız için yıpratıcı unsurlardır. Ama siz onları yoğun besleyici formüllerle takviye ederek tekrar güçlü kılabilirsiniz. Bunun için yapabileceğiniz en iyi şey, bulabileceğiniz en doğal ve en az kimyasal içeren ürünlere yönelmek. Çünkü saçlarımızın doğal dokusuna en iyi yine kendi gibi doğal bitki özleri ve yağlar nüfuz edebilir.  

Bu konuda bazen kayısı, Hindistan cevizi, susam yağı gibi tek tip yağlar kullanmayı önerebiliyorlar. Fakat kompleks hazırlanmış formüller aynı anda birçok işe yarıyor. Tabii ki benim size önerim Garage Organics Hair Serum ve Hair Balm ürünleri. Çünkü içeriğinde dünyanın en kaliteli kaynaklarından, organik tarım yolu ile elde edilmiş saçınızın farklı ihtiyaçlarına cevap veren şifalı bir bitki karması var. Adeta Yıldızlar Karması! 

 

Gelin biraz da içeriklerine ve kullanım ipuçlarına bakalım: 

Garage Organics Hair Serum: Hindistan cevizi yağı ile saçları derinlemesine besler. Shea Butter ve Tiare bitkisi saçın hasar görmüş kısımlarını onarmaya yardımcı olur. Argan yağı ile saçın nemini geri kazandırır. Jojoba ile uzamasını destekler. Avokado ve adaçayı ile saçları güçlendirir. Bu serumun en önemli özelliği banyo öncesinde kullanılmak üzere tasarlanmış olması. Size önerim evde kalmayı planladığınız bir akşam kuru saça uygulayın. Saçlarınızı gürlüğüne göre 3-5 parçaya ayırın ve her parçaya nemi elinizle hissedeceğiniz kadar serumu yedirin. En az 15 dakika, ama isterseniz sabaha kadar bekletip banyoda şampuan ile arındırın. Biz salonlarımızda saçı örgü yaparak bekletiyoruz. Belki siz de deneyebilirsiniz. Saçlarınızdan kolayca arındırmak için banyoya girdiğinizde kuruyken şampuanı sürün daha sonra su ile temas ettirin. Çünkü doğal yağ içeren ürünlerde direkt su ile temas halinde bir miktar donma ve zor arınma sorunu yaşanabilir. Ürünü daha detaylı incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.  

Garage Organics Hair Balm: Bu yoğun bakım maskesi çok kurumuş ve hasar görmüş saç uçları için adeta bir “yoğun bakım ünitesi” gibi çalışır. İçindeki Tiare bitkisi saç tellerini içten dışa doğru tamir etmeye yardımcı olur. Defne, folik asit ile saçı besler. Yine Hindistan cevizi ile saçı besler. Shea Butter onarmaya yardımcıdır. İçerisindeki yoğun E vitamini zengin antioksidan etkisi ile çevre kirliliği, zararlı güneş ışınları, aşırı sıcak/soğuk farklılıkları gibi dış faktörlerden gelen hasarlarla savaşır. Ayçiçek yağı ise zengin bir Omega 9, A, B,C,D,E vitamini, kalsiyum, demir, potasyum kaynağıdır saçların yapısını güçlendirir, dış etkilere karşı koruma kalkanı oluşturur, sağlıklı parlaklığını geri verir. Yine serum gibi banyo öncesinde pratikçe saç uçlarına ya da en çok zarar görmüş bölüme uygulayın. Aynı şekilde bekletip, şampuan ile arındırın. Bu ürünü banyo sonrası dalgalı saçta sağlıklı bir saç şekillendiricisi olarak da kullanabilirsiniz. Ürünü daha detaylı incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.  

Bu ürünlerle hem yaza hazırlanabilir hem de tatil günleri boyunca saçlarınızın daha az zarar görmesi için güneş koruyucusu olarak da kullanabilirsiniz. Son önerim de saçları zor tarananlara, özellikle deniz/havuz sonrası sorun yaşayanlara, saçlarını tararken hasar verenlere:  Garage Hair Repair Leave-In Treatment isimli star ürününü plaj çantanızdan eksik etmeyin. Ürünü daha detaylı incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.  

Şimdiden herkese harika bir yaz dilerim! Umarım bu yaz için hayalini kurduğunuz her şey gerçek olur… 

Sevgilerimle

Ahmet 


Yorum bırak

Yorumunuz incelendikten sonra yayınlanacaktır.