Kıvırcık Saçlar İçin 5 Altın Öneri

Kıvırcık Saçlar İçin 5 Altın Öneri

Kıvırcık saçları olanlar çoğu zaman saçlarından en çok şikayet edenlerdir. Evet, düz saçlara göre bakımı biraz daha zordur ama çevrelerinde birçok insan da onların dalgalarına özenir. Çünkü eğer doğru bakım ve şekillendirme önerilerine uyarsanız, aslında kıvırcık saçlar en güzel aksesuarınıza dönüşebilir. İşte dalgalarınızla harikalar yaratmak için 5 altın öneri!

Saç Kesimi Kuru Olarak Yapılmalı

Saçlarınızı ıslak ve taranmış olarak kestirirseniz kuruyup, dalgalandığı zaman nasıl şekil alacağını kestiremezsiniz. Böylece çok katlı ya da tam tersi az katlı, dalgaların iyi görünmenin aksine kabardığı ve sorun olduğu bir saçla kalabilirsiniz. Halbuki saçınız kuru olarak kesilirse nihai sonuca en yakın versiyonunu görebilirsiniz. Bir de size saç kesimi ile ilgili naçizane diğer önerim; bir ünlüden, sosyal medyadan vs. örnek alacaksanız kendi kıvırcığınıza, saç dalganıza uygun birini seçin ve kesimden sonra saçlarınızı kıvırcık bıraktırın. Tabii ki düzleştirici fön vs. yapılabilir. Ama ilk anda kullanışlı mı anlamak ve gerekiyorsa kısa sürede düzelttirmek için doğal dalgası ile bırakmak daha sağlıklı olacaktır.

Doğru Saç Kurutma

Kıvırcık ve dalgalı saçlar düzlere oranla daha kurudur ve elektriklenip  kabarmaya daha yatkındır. Bu nedenle size önerim saçlarınızı doğal olarak kurutmak. Ama eğer bir sağlık sorunundan dolayı ya da zaman kısıtlaması nedeni ile doğal kurutma imkanınız yoksa Dyson Supersonic tarzı saçınıza zarar vermeyen yeni nesil bir kurutucuya yatırım yapabilirsiniz. Göreceksiniz uzun yıllar rahatlık sağlayacak bir yatırım olacak.

Saçınızı Doğru Tarak İle Tarayın

Saçınızı ıslakken tarayın ve ince dişli tarak veya fırçaların yerine kalın olanlarını tercih edin. Hatta çoğu zaman parmaklarınızla tarayabilirsiniz. Eğer çok dolanıyor ve tararken zorluk çıkarıyorsa, saçlarınızı koparırcasına taramak ve hasar vermek yerine (bir durup, derin bir nefes alın ve) mutlaka yumuşatan  kolay taranmasını sağlayan bir ürün kullanın. Mesela Leave-in Treatment No.2 bu anlamda kurtarıcınız olacak.

Saç Şekillendiriciyi Islakken Uygulayın

Kıvırcık saçlar kurudukça elektriklenip kabardığı için saç şekillendiricilerini henüz saç ıslakken devreye sokmak önemli. Benim size tavsiyem Garage Organics serisindeki Hair Balm. Bu ürünü ilk başta bakım maskesi olarak tasarlamıştık ama aynı zamanda saçınızı hem besleyen, hem de nemini hapsederek harika bukleler yaratan yapısı ile çok başarılı bir kıvırcık saç şekillendiricisi. Banyodan çıktığınızda saçınız yarı ıslakken bu ürün ile şekillendirebilirsiniz.

Bu İçeriklerden Kaçının

Kıvırcık saçların son ihtiyacı olan şey daha da çok kurutan içerikler. Size önerim sülfat ve alkolden kaçının. Ayrıca içinde yoğun tuz içeren sörf spreyler ve kuru şampuanlar da sizin saçınızın düşmanı! Son olarak saçlarınızı her gün yıkamak yerine araya bir ya da iki gün koyabilirsiniz.

Sevgilerimle

Ahmet Coban


Yorum bırak

Yorumunuz incelendikten sonra yayınlanacaktır.