Mid Length mi Yoksa Bob mu?

Mid Length mi Yoksa Bob mu?

Beni ve Garage Hair Repair hesaplarımızı sosyal medyada takip ediyorsanız “mid length” yani orta boy saçlara olan sevgimi biliyorsunuzdur. Kendimi tekrara düşmek istemem ama kısaca bahsetmek gerekirse; kısa boyların daha dinamik bir ifade sağladığını düşünüyorum. Hem bakımı daha rahat, hem de toplu ve açık kullanılabilmesi açısından çok pratik. Fakat tabii kişisine göre daha kısa “küt kesim” (Bob kesim de denebilir) olarak tabir edilen boyları da çok seviyoruz. Mesela bugünkü yazıma da konu olan Lucy Hale’i örnek alalım. Genç yıldızın yuvarlaktan köşeliye doğru bir yüz şekli var. Biliyorsunuz ki gözlerimiz en çok oval formlara bakmaktan hoşlanıyor. Bu nedenle kare ve yuvarlak yüzleri ovale dönüştürmek için en güzel yöntem de yanak ve çenenin yan kısımlarını saç ile kamufle etmek. İşte bu durumlarla ya orta boy ve katlı kesimleri tercih ediyoruz ya da eğer boyun çok uzun değilse hemen kulak altı ve çene hizasında boylara yöneliyoruz. 

Size Lucy Hale’in iki saçını da göstermek istedim ki aradaki küçük farka rağmen değişimin ne boyutlarda olduğu rahatça görülebilsin diye. Ayrıca saçının rengi üzerine de konuşmak gerekirse, kızıl ton highlightlar onu yaşına göre daha büyük göstermiş. Bu her zaman kötü bir şey değildir. Ama bizim de son zamanda favorimiz olan “kurşuni” tonu daha iyi taşıdığını düşünüyorum. Bunda ten renginin oldukça açık oluşunun ve saçla ten tonu arasındaki tezatın da hoş bir etkisi var.  

Saçınızı kestirmek,  yenilenmek ve çevrenizden iltifatlar almak her zaman çok güzel! Bu örnekte olduğu gibi bazen 2-3 cm’lik farklar asıl değişimi sağlıyor. Ayrıca bu konuda birçok farklı detay önemli rol oynuyor. Kemik yapısı, yüz şekli, boyun şekli ve hatta kimi zaman ten rengi bile. O nedenle eskisi gibi katalogdan seçer gibi hazır modellerden seçmek yerine benim önerim gelin saçınıza en yakışacak modeli beraberce belirleyelim.  

NOT: Kişisel randevu talebiniz için size uygun olan bir Garage Hair Repair Studio ile buraya tıklayarak iletişime geçebilirsiniz. Ayrıca hem çağın gereği olarak hem de sizinle sürekli iletişimde olmayı çok sevdiğimden :) haftalık programımı Instagram’daki ahmetcobain hesabımdan Story olarak genelde pazar günleri yayınlıyorum. Oradan da, randevu almadan önce programınızı yapmak adına fikir sahibi olabilirsiniz. Son olarak çok sorulduğu için siteye fiyat listemizi ekledik. Onu incelemek için de lütfen şöyle buyurun!

Sevgiler, 

Ahmet Çoban  


Yorum bırak

Yorumunuz incelendikten sonra yayınlanacaktır.