Saç Bakımı Hakkında Bildiklerinizi Unutun 

Saç Bakımı Hakkında Bildiklerinizi Unutun 

Unutun, çünkü size alıştığınızdan çok farklı, saç bakımına dair yepyeni bir yaklaşımdan bahsedeceğim. Aslında benim için ve konuyu yakından bilenler için çok yeni değil ama aklınızdaki “neden benim saçlarım onca ürün kullanmama rağmen sağlıklı olmuyor?” sorusunun cevabı olabilir.  

Bu zamana kadar saçlarınızı kuru, yağlı ya da karma olarak tanımladınız ve buna göre saç bakım ürünleri satın aldınız, kullandınız. Ama tahmin ederim çoğunlukla bir farklılık görmediğiniz için kısa süre içerisinde kullanmayı bıraktınız. Tabii ki hiçbir üründen anında bir mucize beklememek gerekir. Ama hepimiz az çok neyin iyi gelip gelmeyeceğini hızlıca kestirebilecek kadar ürün denemişizdir.  

Bazı zamanlar sorun saçımızın cinsini yanlış tanımlamak olabilir. Mesela çok yağlı sandığımız saçlarımız aslında çok kurutan bir şampuan kullandığımız için kendini korumak adına fazladan yağ salgılıyor olabilir ya da çabuk kırılıyor dediğimiz saçlarımıza yumuşatmak için gerekli özeni göstermemiş olabiliriz.  

Ama aslen Garage Organics markasını yaratırken aklımdaki yeni nesil saç bakım fikirlerinden size bugün biraz bahsedeceğim. Çünkü bunlar saç bakımı adına oyunun kurallarını değiştiren fikirler bence. Aynı zamanda benim markamın da neden bu kadar az üründen oluşan sade bir seri olduğunu da açıklıyor.  

Ana fikir saçınızı kuru/yağlı /karma vs. diye sınıflandırmak yerine kök, orta ve uç bölümlerin farklı ihtiyaçlarının farkına vararak ona uygun olarak bakım yapmak. Yani bizim Studio’larda geçen adı ile #multimasking ya da #layering.  

Tüm saçların kök kısımları en yeni ve en sağlıklı bölümleridir. Bu bölgedeki saçlar ayrıca saç derisindeki yağ tarafından korunur yani biraz daha yağlı bir dokuya sahiptir ve çok az işlem görmüştür. Orta kısımlar ise biraz yağını ve sağlığını kaybetmiş, daha olgun ve daha çok işlem görmüştür. Uç kısımlar ise en çok föne, ısıya, taramaya, renklendirmeye ve açma vb gibi işlemlere maruz kalmış ve en yıpranmış, incelmiş bölümlerdir.  

Biz saçımızı yağlı veya kuru diye genel olarak sınıflandırdığımızda saçın en dibinden ucuna kadar aynı ürünü kullanırız ama belki de diplere o ürün çok yoğun gelir ya da uçlar için çok zayıf kalır. Bu nedenle doğru olan saçı diklemesine değil de yukarıdan aşağı doğru enlemesine bölümlere ayırarak ürün kullanmak olmalı. 

Eğer saçlarınızın kök kısımları ve kafa deriniz gerçekten çok yağlı ise Garage Organics Pure Aloe ile yağ dengesi sağlayabilirsiniz. Orta kısımlarda ve uçlarda nemi geri kazandırmak için derinlemesine besleyen bitkisel yağlar içeren ama ince bir formüle sahip Hair Serum ile maske yapabilirsiniz. Eğer kök kısımlarınız kuru ve egzamadan rahatsız ise Hair Serum’u kullanmaya kökten başlayın. Eğer uç kısımlar çok yıpranmış ise o zaman saçı adeta yoğun bakım ünitesine alan Hair Balm saç merhemimizi kullanın.  

Yani size önerim artık saç bakımına dair bildiğiniz ve sizi bir türlü hayalinizdeki sağlıklı saçlara ulaştırmayan klişelerden kurtulun yeni nesil #multimasking akımı ile tanışın.  

Garage Organics ürünlerimiz hakkında ayrıntılı bilgi almak için lütfen tıklayın.

 

Sevgilerimle, 

Ahmet Coban 


Yorum bırak

Yorumunuz incelendikten sonra yayınlanacaktır.