Merhaba!

Merhaba!

Merhaba!

Ben Ahmet Çoban. 

Garage Hair Repair Studio isimli kuaför zincirinin ve Garage Organics saç bakım markasının kurucusuyum. 20 yıla yakın meslek hayatımda edindiğim birçok deneyim ve kafamda zamanla olgunlaşan hayallerimin meyveleri olan bu iki marka ile saç tasarım ve bakım alanında yepyeni ve farklı bir şeylere imza atmak istedim hep. 

Çünkü çalışma hayatımda gördüğüm hatalar vardı, başarısız olduğu halde devam eden uygulamalar, dünya trendlerinden kopuk kesimler, renklendirmeler, saçları sağlığından mahrum bırakan ürünler… İşte tüm bunları değiştirmek hayali ile yola çıktım. 

Hala da yolculuğum devam ediyor tabii ki, her gün bir şeyler öğrenmeye, yapabildiklerimi geliştirmek için çalışmaya devam ediyorum. Bu yolda medyadan, dünyadaki başarılı kuaförlerden, fikir önderlerinden, moda dünyasından besleniyorum kuşkusuz ama inanın en büyük ilhamı saçlarını bana emanet eden müşterilerimden alıyorum aslında. Onların saçlarıyla ilgili yaşadıkları gerçek sorunlardan, neredeyse “terzi işi” işlenmiş hayallerinden, bu hayalleri aktarırken farklı farklı  detaylara olan hassasiyetlerinden. 

Ve bu anlattıklarınızın hepsini aklımın bir köşesine not ettim, ona göre araştırdım, denemeler yaptım, iş dışında bile ara ara kendimi nasıl cevap bulabilirim diye düşünürken buldum. 

En güzel ödülüm ise koltuktan kalkarken kendinize baktığınızda gözünüzdeki ışıltı oldu. İnanın bu ışıltıyı göremezsem sorun neyse çözmek için uğraşıyorum. Ama dedim ya geçmişte kuaförlerin yaptığı yanlışları gözlemlemiştim bol bol ve çözüm üretmeye çalışmıştım. 

İşte bunun için ilk yapmaya çalıştığım kendimize özel bir menü yaratmak oldu. Çünkü röfle, balyaj, gölge vs. gibi birçok terim havalarda uçuşuyordu ama bunların bir standardı yoktu. 

Ben de dedim ki biz ekibimle beraber kendimize yepyeni bir terminoloji yaratalım. Böylece hem kendi ezberlerimizi unutalım hem de müşterimizin sanki Starbucks’tan kahve ısmarlar gibi rahatça hizmet almasını sağlayalım. 

İşte bu yolda ilk olarak lügatımıza giren Ombre oldu. Gerçi o konuda sektörde biraz yanlış anlaşıldığımız anlar da olmadı değil. Bize göre Ombre yukarıda da bahsettiğim saç açma/koyultma işlemlerinin şerit görüntüsü, bantlar, tel tel renk kaymaları olmadan iyice harmanlanarak doğal geçişlerle hazırlanması işlemlerinin toplu ismidir. Ombre diğer tüm iki renkli işlemlerimizi içinde barındırır. Yoksa bazen sanıldığının ve söylendiğinin aksine Ombre’nin mucidi biz değiliz ve böyle bir iddiamız da olmadı. Sadece doğru anlamda uygulamaya çalıştık ve altında brushlight, sunkissed, transparan boya, pigmentasyon gibi farklı alanlar yarattık. 

Şimdi gelin isterseniz bizimle markalaşmış olan asıl uygulamalardan biraz bahsedelim.


Yorum bırak

Yorumunuz incelendikten sonra yayınlanacaktır.