İnce Saçınızı Daha Volümlü Gösteren 5 Altın Öneri

İnce Saçınızı Daha Volümlü Gösteren 5 Altın Öneri

Saçlarınız istediğiniz kadar gür değilse, ince bir yapıdaysa, özellikle yaz aylarında volümsüz görünüyor olabilir. Bu da sizin canınızı sıkabilir. Neden yazın daha basık görünüyor derseniz, özellikle nem yönünden zengin olan ülkemizin hava durumunu suçlayabilirsiniz. Sıcaklık nedeni ile saç derisi de daha aktif çalışır. Bu nedenle daha fazla yağ üretir. Yağ ve nemin birleşimi hele üzerine bir de şehirdeyseniz, şehrin çevresel faktörleri de eklenince, saçınız tüm hacmini ve canlılığını kaybedebilir. Özellikle de ince saçlar bu sorunu yaşıyor. Ama artık bu konu sorun olmaktan çıkacak, çünkü size 5 altın önerim var!

Doğru Saç Kesimi

Saçlarınız için doğru saç kesimini bulmalısınız. İnce saçlar ne kadar uzun olursa o kadar zayıf ve hacimsiz görünecektir. Eğer daha gür bir görüntü istiyorsanız size önerim boyunu köprücük kemiğinizin üzerinde bir yerde tutun. Bu kesim kulak hizasından omuzun hemen altına kadar bir yerde bitebilir. Tüm saç aynı boy ya da arkada daha kısa öne daha uzunca gelebilir veya önlerde katlar olabilir. Bu saç boyu sizi hem daha dinamik gösterir, hem yaz için çok pratiktir hem de daha gür ve sağlıklı durur. Sizin için en doğru boy nedir, yüz şeklinizi ve kemik yapınızı değerlendirerek birlikte karar verebiliriz.

İlla Uzun Saç İstiyorsanız

O zaman saçınıza hacim katmak için size birkaç farklı önerim var. Bunlardan bir tanesi saçınızı ortadan değil de biraz yandan ayırmak. Bu ayrım hem yüzünüzü daha uzun gösterir hem de saçınızı daha hacimli. Fakat unutmayın ayırdığınız tarafı arada bir değiştirmeniz gerekiyor. Kesime çok olmamak kaydı ile biraz katlar ekleyerek daha hacimli bir görünüm elde edebilirsiniz. Son önerim de kakül kesmek. Eğer ben kakülle uğraşabilirim diyorsanız sanılanın aksine her yüz şekline uygun bir kakül modeli vardır. Yine beraberce karar verebiliriz.

Saç Kremi Kullanmayın

Saç kremi çoğu zaman ezbere kullandığımız bir üründür. Kimimiz o ilk anda yarattığı ipeksi dokuyu çok severiz, kimimiz kokusu daha kalıcı olduğu için uygularız, ama ince telli saçları daha basık göstermek için daha iyi bir ürün bulamazsınız aslında. Bunun için tüm saça krem uygulamak yerine banyo sonrası, sadece taranması en güç, kuru ve problemli uçlara lokal olarak Leave-In Sprey kremlerden kullanmanızı öneririm. Eğer saç bakımı için krem kullanıyorsanız, saç bakımını bizim Garage Studio’larda yaptığımız gibi banyo öncesinde uygulayın. Bunun için size Garage Organics Hair Balm ile banyo öncesi maske yapmanızı öneririm. Ayrıca son dönemde favori ürünlerimden olan Pure Aloe isimli jel saç diplerine uygulandığında hem kafa derisinin yağ salgısını dengeliyor ve daha uzun süre yağlanmadan kalmasına yardımcı oluyor hem de saça bir doku kazandırarak daha volümlü görünmesini sağlıyor.

Çöl Havasını Andıran Fön Rüzgarından Kaçının

Bırakın saçlarınızı yaz rüzgarları kurutsun. Hem böylece saçınıza fön ısısı ile daha fazla hasar vermezsiniz. Hatta akşam saçınızı yıkayıp tam kurumadan yatarsanız, sabah natürel bir volüm ve biraz dalga ile uyanabilirsiniz. Saçınızı sürekli düzleştiren fönler yerine yazın Sakinleştirici Bakım’ı deneyebilirsiniz. Uzun süre etkili olan Sakinleştirici Bakım saçınızın volümünü almadan daha bakımlı, parlak bir sonuç verir. Sakinleştirici Bakım hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

Deniz Suyundan Faydalanın

Deniz suyu aslında saçı çok kurutan bir şey ama aynı zamanda hacimli bir doku da sağlıyor. Son sezonların favori dalgası “beachwaves”i vadeden sörf spreyleri de bu şekilde hayatımıza girmişti zaten. Ama yazın, gerçeği dururken taklidine ne gerek var? Ama size önerim yazın saçınıza koruyucu sürmeden güneşe çıkmayın. Plaj öncesi uygulayacağınız az bir miktar Hair Serum hem saçınızı gün boyu güneşten korur hem de deniz suyunun çok kurutmadan hoş bir volüm vermesini sağlar.

Sevgilerimle, 

Ahmet Çoban 


Yorum bırak

Yorumunuz incelendikten sonra yayınlanacaktır.