2018 İlkbahar/Yaz Defilelerinden Aklımda Kalan Saç Modelleri

2018 İlkbahar/Yaz Defilelerinden Aklımda Kalan Saç Modelleri

Hava hala soğuk olabilir ama Şubat ayı moda dergilerine bakarsanız bahar oldukça yakın. Bu yüzden 2018 İlkbahar/yaz sezonunun defilelerine biraz göz atarak beğendiğim modelleri ve uygulama ipuçlarını sizinle paylaşmak istedim. Öncelikle doğallığın hala oldukça revaçta olduğunu görebiliriz. Onun dışında renkler biraz daha ısınıyor. Ve 90’ların favori aksesuarları yine sahneye çıkıyor! 

Tory Burch sezon defilesinde kısa kesimler, ortadan ayrık ve  düz olarak kullanılmış. Yaza girerken saçı kısa kesmek belki biraz klişe bir öneri gibi gelecek ama eğer saçlarınızın çok yıprandığını hissediyorsanız ve yaz aylarında deniz-havuz-İstanbul’un nemi-güneş dörtgeninde bakımı iyice zahmetli hale geliyorsa sizin için ideal bir çözüm olabilir. 

Gelin beraberce yüz tipinize ve kemik yapınıza uygun en güzel boyu bulalım! 

  

Roberto Cavalli Defilesi’nden aklımda kalan bu ıslak görünümlü, sıkı toplanmış at kuyruğu sanki bir önceki modelin devamı niteliğinde. Yani eğer ortadan ayrık kullanmak bir zaman sonra monoton gelmeye başlarsa yaza çok yakışan, bu pratik modeli deneyebilirsiniz. Size önerim Garage Organics Hair Balm ile uygulayın. Banyodan çıkınca havlu ile kuruladığınız nemli saçlarınızı arkaya doğru tarayıp Hair Balm ile sabitleyin ve at kuyruğu olarak toplayın. Eğer normalde çok yağlı bir saçınız yoksa Hair Balm harika olacaktır, adeta tüm gün bakıma devam eden sağlıklı bir briyantin gibi. 

Jason Wu Defilesi’ndeki Bella Hadid’in saçı da yine ıslak şekillendirilmiş bir model. Ama bu sefer benim de favorim olan “mid length” boyda. Islak saç modellerini açık kullandığınız zaman en güzeli yandan ayırmak. Hem de saçın ön kısmına vereceğiniz bombe yüzünüzü biraz daha uzun ve oval gösterecektir. Son dönemde bu modeli kırmızı halıda ve Instagram’da Frida Pinto, Selena Gomez, Kim Kardashian gibi ünlülerde de görüyorum. Size bir öneri: Eğer benim saçım çabuk yağlanıyor, ben Hair Balm kullanamam diyorsanız o zaman jel yapıda, tıpkı ince bir jöleyi andıran Garage Organics Pure Aloe jelimizi deneyebilirsiniz. Saç köklerine masaj yaparak uyguladığınızda göreceksiniz yağlanmasını da dengeleyecek ve saç derinizi besleyecek. 

Hep kısa saçlar mı moda diye sorarsanız, cevabım tabii ki hayır.  Uzun boy, doğal kesimler de podyumun favorilerinden. Tadashi Shoji defilesinde gördüğüm kızıl - kahve ara renk size yazımın başında da bahsettiğim melez tonlardan. Garage Hair Repair Studio’ların çok sevilen “Desert Red” rengi de yine bu tona benziyor. Sanırım yine doğru yolda gidiyoruz. 

 Anna Sui Defilesi’nde Gigi Hadid’in saçları en doğal halinde bırakılmıştı. Tabii bu görüntüyü yakalamak için doğru bakım ürünlerini kullandığını düşünüyorum. Ve de saçına en az hasarı veren şekillendiricileri ve fönleri tercih ediyordur sanırım kuaförü. Yaz aylarında en doğal dalgaları yakalamak için saçınızın düzenli bakımını ihmal etmeyin. Saçınızı kurutmak ve ısı ile şekillendirmek için benim önerim son dönemde aşk yaşadığım Dyson Supersonic. Saçınızı kuruturken kırmıyor, hasar vermiyor, kabartmıyor. Eğer saçlarınız çok zor taranıyor ve dolaşıyorsa o zaman kurutma öncesi Garage Hair Repair Leave-In Treatment kullanmanızı öneririm. Saçı anında nemlendiriyor, dolaşmaları çözüyor, kolay taranmasını sağlıyor. Banyodan çıkınca fazla nemi havlu ile alınmış saç uçlarına sıkın ve tarayın. Durulanmayan bu sprey saç kremi benim de salonlarda elimden düşmüyor.  


Victoria Beckham Defilesi’nde gördüğüm bu saç bana “kurşuni” ve tonlarını hatırlattı. Yumuşak tonu ile yüz hatlarını sert göstermeyen bir ton. Uzun ve doğal kullanmak için önceden de anlattığım gibi bakıma önem vermelisiniz. Banyo öncesinde saçınıza kolayca uygulayacağınız Garage Organics Hair Serum maske haftada 1 ya da 2 kere tekrarı yeterli oluyor. Banyoya girmeden kulak hizasından uçlara doğru saçlarınızı bölümlere ayırarak sürün. 10 Dakika kadar (isterseniz daha uzun da kalabilir, organik olduğu için hiçbir sakıncası yok) saçınızda bekletin ve banyoda şampuan ile arındırın. Bu arada yarım toplamaların-topuzların ve 90’lardan hatırladığımız klipsli tokalarında geri döndüğünü görüyoruz

Yorum bırak

Yorumunuz incelendikten sonra yayınlanacaktır.